Tècniques
Tractaments avalats per la Neurociència
Tractaments avalats per la Neurociència
Les psicopatologies que tractem són quadres d’estrès, trastorns d’ansietat, depressió, suport emocional a malalts oncològics i quadres d’estrès posttraumàtic.
Es tracta d’una tècnica bastant nova, basada en com funciona el cervell al metabolitzar situacions traumàtiques. El protocol clínic d’intervenció és bastant curiós, ja que tal com el nom de la tècnica indica, E (eye) M (movement) D (desenzititation) R (reprocessing) es tracta de provocar una dessensibilització d’un fet que causa una resposta traumàtica en el client i, per tant, li provoca psicopatologia, a través d’aconseguir una atenció dual.
La TSM treballa amb elements sensorials, cognitius, emocionals i intervencions físiques que connecten amb les memòries implícites i els efectes neurobiològics del trauma o quan no hi ha trauma, la ferida del cicle vital amb què es connecta el símptoma. S’utilitza l’experiència corporal com a porta d’entrada per a tractar el problema motiu de consulta. S’estudia com processa el cos la informació i la seva interrelació amb l’emoció i el significat cognitiu que se li atribueix.
El Neurofeedback es fonamenta en les tècniques de biofeedback però enfocat al fet que les persones aprenguin a regular el seu funcionament cortical per a optimitzar el seu rendiment i focalitzar l’atenció d’una forma més eficaç.
Les tècniques de Neurobiofeedback són tècniques noves i científicament aprovades de les quals es poden beneficiar-se persones amb les següents dificultats: TDAH, epilèpsia parcial, quadres d’estrès i angoixa, insomni, bruxisme, migranya i dolor crònic.
El biofeedback és una tècnica mitjançant la qual les persones aprenen a observar els paràmetres fisiològics del seu propi cos i treballen per a aconseguir nivells funcionals òptims. El neurofeedback es fonamenta en les tècniques de biofeedback, on les persones aprenen a regular el seu funcionament cortical per a poder optimitzar el seu rendiment i focalitzar l’atenció d’una manera més eficaç.