Curs presència i sintonia
DESENVOLUPAMENT DE LA COMPASSIÓ EN LA RELACIÓ TERAPÈUTICA.
DESENVOLUPAMENT DE LA COMPASSIÓ EN LA RELACIÓ TERAPÈUTICA.
Psiquiatra, docent i meditador practicant
La nostra ment tendeix de manera innata cap a la integració i la sanació, moviment aquest que amb freqüència pot quedar bloquejat després de la vivència traumàtica. L’alliberament d’aquest impuls cap al benestar constitueix un dels objectius centrals de la psicoteràpia, que permet la generació d’estats integrats que estableixen les bases de la regulació adaptativa. (Daniel J. Siegel)
Per tal que la persona pugui desenvolupar aquest impuls cap a la sanació és necessari sentir-se segur i en connexió relacional, tal com explica la Teoria Polivagal (Stephen Porges), i la Teoria de la Regulació de l’Afecte (Allan Schore, Daniel Hill).
La capacitat del terapeuta durant la sessió d’estar present i en sintonia (Presència Terapèutica, Geller 2017), és el pre-requisit necessari perquè pugui posar-se en marxa aquest procés, i que, a l’hora d’implementar les diferents tècniques, aquestes siguin eficaces.
Objetius:
1. Comprendre la importància clau de la Presència terapèutica, en la seva eficàcia.
2. Practicar les habilitats de Presència, Sintonia i Compassió en la teràpia.
Continguts:
1. El Cicle de Sanació a través de la Relació Terapèutica.
2. Presència, Atenció Plena i Quietud.
3. L’Atenció i l’Espai Buit.
4. Sintonia: Connexió, Ressonància i Co-Regulació.
5. Desenvolupament de la Compassió i la Inclinació Segura.
6. La Nutrició Emocional i la Transformació.
Metodologia:
En aquest curs es realitza la formació a través de l’aprenentatge experiencial i la pràctica compartida. Es desenvolupa en un ambient acollidor i amable, amb exercicis, dinàmiques i jocs, practicant les habilitats i les tècniques psicoterapèutiques. Inclou exposició didàctica i anotacions. També hi ha espai per a resoldre els dubtes metodològics, tècniques i les diferents qüestions que sorgeixin en el treball psicoterapèutic.
Juan Moro (1969) és metge psiquiatre, ha treballat durant 15 anys a l’Hospital Psiquiàtric de Zamudio (Osakidetza, Servei Basc de Salut) com a resident, metge adjunt i cap de secció o ha desenvolupat diferents programes de Rehabilitació Psicosocial en l’atenció a la malaltia mental severa. Ha estat Tutor de residents MIR-Psiquiatria i Tutor del Practicum de Psicologia. Actualment treballa en pràctica privada en la seva consulta a Bilbao.
Psicoterapeuta acreditat, EEP, FEAP posseeix una formació extensa en psicoteràpia que integra una àmplia varietat d’intervencions: Psicoteràpia Cognitiva Analítica, Focusing, Hipnosi Ericksoniana, PNL, Coaching DBM, Constel·lacions, EMDR, Brainspotting, Seonsoriomotriz, Somatic Experiencing. S’ha especialitzat en la psicoteràpia del trauma relacional, acompanyant els processos emocionals cap a la sanació.
Estudiant de Ioga Shivaisme de Caixmir amb el professor Javier García De Andoín i ha practicant de meditació Zen amb el Mestre Rafael Redondo. I ha conegut el treball de Mike Boxhall de Presència en Quietud.
Juan Moro compta amb una àmplia experiència com a formador i docent (Osakidetza, Universitat Deusto i altres entitats). Ha desenvolupat una especial sensibilitat per a acompanyar grups creant un ambient acollidor, prenent com a base la seguretat emocional a través de la tranquil·litat, l’alegria i l’amor.
Fa el seu treball des d’una profunda vivència espiritual de l’ésser que ens habita.
Si vols rebre informació dels nostres cursos i tallers pots apuntar-te a la nostra llista de correus.